Δήμαρχος Στροβόλου: «Ο κόσμος αγκάλιασε τα πράσινα σημεία… 5 χιλιάδες τόνοι αποβλήτων σ’ ένα χρόνο»

 

Ικανοποίηση Δημάρχου Στροβόλου για την ανταπόκριση του κοινού στον θεσμό των πράσινων σημείων – 5 χιλιάδες τόνοι αποβλήτων έχουν συλλεχθεί σ’ ένα χρόνο – Σκέψεις για δημιουργία και δύο νέων σημείων στην πρωτεύουσα – Διαβάστε την συνέντευξη που παραχώρησε στη Cyprus Times ο Δήμαρχος Στροβόλου Αντρέας Παπαχαραλάμπους

Εδώ και έναν και πλέον χρόνο έχει ξεκίνησε η λειτουργία των πράσινων σημείων στην πόλη και επαρχία Λευκωσίας, σε μία προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Cyprus Times ο Δήμαρχος Στροβόλου Αντρέας Παπαχαραλάμπους εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κόσμου, τονίζοντας ότι οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια που γίνεται από διάφορους Δήμους με την δημιουργία πράσινων σημείων.

5 χιλιάδες τόνοι αποβλήτων σε μόλις ένα χρόνο…

Όπως ανέφερε ο κ.Παπαχαραλάμπους «ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την λειτουργία των πράσινων σημείων αφού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης, κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας 5 χιλιάδες τόνοι έχουν συλλεχτεί από τα 8 σημεία»

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Στροβόλου ο κόσμος ολοένα και περισσότερο ανταποκρίνεται ωστόσο πάντα υπάρχουν και περιθώρια βελτίωσης.

Όπως εξηγεί «θα πρέπει να γίνει πύκνωση των σημείων για να μπορεί να εξυπηρετηθεί όλος ο κόσμος και είναι κάτι το οποίο συζητάμε και με το αρμόδιο υπουργείο περιβάλλοντος που είναι υπεύθυνο και για την λειτουργία των πράσινων σημείων».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Στροβόλου υπάρχουν προχωρημένα σχέδια για να δημιουργηθούν νέα πράσινα σημεία, τόσο στην Αγλατζιά, όσο και στην Λακατάμια.

Τουλάχιστον για την αστική Λευκωσία χρειάζονται άλλα τέσσερα με πέντε σημεία έτσι ώστε να μπορεί το κοινό να εξυπηρετείται σημείωσε ο κ.Παπαχαραλάμπους.

Πέραν του Πράσινου Σημείου Στροβόλου, τα υπόλοιπα επτά σημεία που λειτουργούν είναι:

  • Περιοχή Εργατών
  • Κοκκινοτριμιθιάς
  • Περιστερώνας
  • Αστρομερίτη
  • Ληνού
  • Αλάμπρας
  • Μαλούντας

Σοβαρό πρόβλημα η ασυνειδησία… Θα τιμωρούνται οι παρανομούντες

Ως πολύ σοβαρό χαρακτήρισε το πρόβλημα ασυνειδησίας μερικών ο κ.Παπαχαραλάμπους, τονίζοντας ότι μερικοί ασυνείδητοι δημιουργούν σοβαρά προβλήματα, πετώντας απόβλητα σε διάφορα σημεία, ωστόσο αυτοί καταγγέλλονται με πρόστιμα από τον δήμο.

Όπως υπογράμμισε ο κ.Παπαχαραλάμπους «ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι αξίζει τον κόπο μία μικρή «ταλαιπωρία», για να μεταφέρει εντελώς δωρεάν τα οικιακά του απόβλητα και να μην τα εναποθέτει σε διπλανά οικόπεδα».

Νέα υπηρεσία με ειδικά χάρτινα σακούλια…

Από την 1η Ιουλίου θα διατίθενται προς πώληση από τον Δήμο Στροβόλου ειδικά χάρτινα σακούλια χωρητικότητας 110 λίτρων τα οποία οι δημότες θα μπορούν να προμηθευτούν από τα γραφεία του Δήμου έναντι του 1 ευρώ, για την τοποθέτηση μόνο μη ογκωδών πράσινων απορριμμάτων.

Οι δημότες θα πρέπει να ενημερώνουν το δήμο πότε θα έχουν τέτοια σακούλια για απομάκρυνση και ακολούθως θα συλλέγονται από τον δήμο και θα μεταφέρονται στο πράσινο σημείο χωρίς επιπλέον χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top
en_GB