Παραλήφθηκαν οκτώ χιλιάδες τόνοι αποβλήτων μέσα σε ένα χρόνο από τα Πράσινα Σημεία Λευκωσίας

Θετικός είναι ο απολογισμός για το 2023 όσο αφορά την παραλαβή αποβλήτων από τα Πράσινα Σημεία Λευκωσίας καθώς σημειώθηκαν πάνω από 100 χιλιάδες επισκέψεις πολιτών.

Συγκεκριμένα, με βάση τα αναλυτικά στοιχεία του προηγούμενου έτους ,συλλέχθηκαν συνολικά περίπου 8 χιλιάδες τόνοι αποβλήτων εκ των οποίων το 68%, δηλαδή οι 5.500 τόνοι, αφορούσαν κλαδέματα.

Οι υπόλοιποι 1000 τόνοι αφορούν ογκώδη απόβλητα όπως έπιπλα στρώματα και χαλιά, ενώ άλλα είδη αποβλήτων που συλλέχθηκαν είναι ηλεκτρινές συσκευές, ξυλεία, σίδερο και άλλα.

Στο μεταξύ, από τα Πράσινα Σημεία Λευκωσίας, το Πράσινο Σημείο Στροβόλου είναι αυτό που δέχτηκε τον μεγαλύτερο όγκο αποβλήτων (55%). Ακολουθεί η Αλάμπρα με 15% και οι Εργάτες με 14%.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των Πράσινων Σημείων έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η ανεξέλεγκτη και παράνομη διάθεση αποβλήτων, να προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον και η δημόσια υγεία. Ταυτόχρονα, εφαρμόζεται η ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων και  εξοικονομούνται φυσικοί πόροι για τις μελλοντικές γενιές.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Πράσινα Σημεία Λευκωσίας, τα ωράρια λειτουργίας και τα υλικά που γίνονται αποδεκτά μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.prasinasimeia.com.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top
en_GB